Pazar, Eylül 07, 2014

Badem Kreması


 Her ne kadar krema desek te orijinal tarifinde "Almond Butter" adıyla belirtildiği için ben de Türkçeye Badem kreması olarak çevirdim. Aslında hazırladığımız krema daha çok macunumsu bir yapıya daha çok benziyor. İçinde badem dışında hiç bir katkı maddesi olmamasından dolayı oldukça sağlıklı. Bu arada bademin faydalarından daha önce badem sütü tarifimde uzun uzun bahsettiğim için burada tekrar bahsetmeyeceğim. Bu macunun kullanım alanı hayal gücünüzle sınırlı. Pastalara, kurabiyelere, keklere koyabileceğiniz gibi içine kakao, keçiboynuzu tozu, bal, pekmez gibi katarak da atıştırmalık olarak kullanabilirsiniz.
Tarifine gelince;
Rondonuzun büyüklüğüne göre yeterli miktarda çiğ bademi rondonuzun haznesine koyun. Çok az koyarsanız haznenin duvarlarına yapışır, çok koyarsanız da parçalama süresi uzun olur. Her ne kadar doğru miktarda badem kullansanız dahi parçalama işlemine geçtikten sonra ara ara rondoyu durdurup bir spatula ile kenarlarını sıyırmanız gerekmekte. işin tek vakit alan kısmı budur. Bunun dışında toplam 20 - 25 dakika kadar aynı işlemi yaptıktan sonra bademin içindeki doğal ve müthiş besleyici yağın dışarı çıktığını göreceksiniz. Macun kıvamı alana kadar işlemi bir süre daha devam ettirin ve cam kavanoza alın. İşte Badem kremanız hazır :)

Hiç yorum yok: